Kalbiniz ve Uzak Durmanız Gereken 4 İlaç

 İlaç almanın risklerini bilmek önemlidir  Alerji mi ortaya çıkıyor? Ağrı moralinizi mi bozuyor? Bir durumu düzeltmek için , almadan önce daima etiketini okuyun, talimatlara uyun ve yan etkileri dikkate alın.  Kalp sorunları olanlar için bazı ilaçları alırken riskleri bilmek özellikle önemlidir. Kalp hastasıysanız tüm , ve destekleyici seçeneklerini önce kardiyoloğunuzla konuştuğunuzdan emin olmalısınız.  İşte hakkında bilgi sahibi olmanız gereken dört ,:  Dekonjestanlar  Reçetesiz satılan bir çok soğuk algınlığı, grip ve alerji ilacı, tansiyonun yükselmesine ve/veya diğer bazı ilaçlarla etkileşmesine neden olur. Yüksek tansiyonunuz varsa veya yüksek tansiyonu ya da kalp problemlerinizi tedavi edici ilaçlar kullanıyorsanız dekonjestanları almayın. Çok kullanılan bir dekonjestan  psödoefedrindir. (Sudafed)  Ayrıca soğuk algınlığı ve sinuzit ilaçlarının da nonsteroid antiinflamatuarlar ve dekonjestan içerdiğini unutmayın.

Bazı Antibiyotikler

Azitromisin bakteriyal enfeksiyonların tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir antibiyotiktir. Zithromax ve Zmax adı altında satılır ve genellikle Z-Pak diye adlandırılır.  2012de  yapılan bir araştırmada azithromycin in kalp elektrik sisteminde aritmi veya hızlı kalp atışına yol açan değişikliklere sebep olabileceği bulunmuştur. Bu durumun gelişmesi riski altında olan hastalar, potasyum ve magnezyumun düşük kan seviyesi olanlar, daha yavaştan daha normale kalp hızı olanlar veya anormal kalp ritmi ya da aritmi için , kullananlardır.  Federal İlaç İdaresi, azitromisin ile aynı gruptaki makrolid antibiyotikler denen diğer antibiyotiklerin aynı yan etkileri gösterdiğini rapor etmiştir. Makrolid antibiyotiklerle ilgili soruları kardiyoloğunuzla görüşmeniz tavsiye edilebilir.  Bitkisel Takviyeler/İlaçlar  Bitkisel takviyeler doğal görünse de yine de tekrar düşünün.  Bazı bitkiler hatta kalp ve damar problemlerine sebep olabilirler; kalp ilacı alıyor olsanız da olmasanız da tansiyonunuzu ve kalp hızınızı etkileyebilirler. Bu nedenle, bitkisel bir takviye almadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.  Yeni bir , veya takviye almadan önce ne yapılmalı

  •      
  • Reçetesiz satılan ilaçların etiketin bakarken aktif ve yardımcı maddeler listesini mutlaka okuyun. Bir çok ilaçta kan basıncını artırıcı yüksek oranda sodyum bulunur.
  •      
  • Eczacınızı kaynak olarak kullanın. Onlar size reçetesiz ilaçların bazı hastalıklarla ve/veya sizin , tedavinizle uyumlu olup olmadığını söyleyebilirler. Ayrıca size farklı seçenekler önerebilirler.
  •      
  • En önemlisi, eğer kalp hastasıysanız tüm , ve takviye seçeneklerini  almadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.