Sık Tuvalet İhtiyacı: Dolu Mesaneniz Uykunuzu mu Mahvediyor?

Meshanenizi nasıl uyutursunuz ki siz de rahat uyuyun

Pek çoğumuz için, bu ilk defa hamileyken başımız gelir. Gece tuvaleti pek çok kere ziyaret etmeden bitmez. Ve biz yaşlandıkça, kendimizi meshanemizin kölesi gibi hissederiz. İyi haber, eğer sık sık tuvalete gitme ihtiyacı nedeni ile uyuyamıyorsanız, siz uykunuzu alın diye doktorların noktüri dediği küçük ama etkili bir değişiklik var. Ayrıca, bu konu ile ilgili doktorunuzla konuşmanızda fayda var. Çünkü sık tuvalet ihtiyacı sadece bir sıkıntı olmayabilir ve , tedavisi gerektiren bir hastalığın belirtisi olabilir.  Gece sık tuvalet ihtiyacı ile başa çıkmanın ipuçları  Güzellik uykunu almanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz:

  • Bir tahliye günlüğü tutun. İçtiklerinizi ve idrarınızı gözlemleyin. Sadece geceleri mi yoksa günün hangi saatleri en sık tuvalete gidiyorsunuz not alın. Eğer 24 saat içinde 8 kereden fazla tuvalete gidiyorsanız, 60 yaşın altında bu sayı çok fazladır. Ve eğer gece ikiden fazla tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsanız, doktorunuzu görmelisiniz.
  • Yatağa girmeden 2 saat önce sıvı tüketimini bırakın. Yatmaya çok yakın sıvı tüketmek gece tuvalete gitmenize neden olur. Ve alkol ve kafein gibi meshane uyarıcıları gün boyunca kısıtlanmalı. Alkollü içecekleri bire indirin ya da tamamen kesin ve kafein alımınızı azaltın.
  • Uyku apnesini araştırın. Derin uyku sırasında, vücudumuz (ADH) antidiüretik hormonu üretir. Bu hormon gece boyunca daha çok sıvı tutmamızı sağlar. Uyku apnesi olan insanlar derin uykuya geçemez, o nedenle vücutları bu hormondan yeterince üretmez. Ek olarak, apne serileri arasında düşen oksijen seviyesi de böbreklerin daha fazla su kullanmasına neden olur. Bu durumda, uyku apnesini kontrol etmek çözüm olabilir.
  • Egzersiz ve ayaklar ve bacaklardaki şişmeler için destek. Eğer ayalarınız ve bacaklarınızda şişme yaşıyorsanız, büyük ihtimalle geceleri daha sık tuvalete gidiyorsunuzdur. Bunun nedeni vücudunuzda gün boyu dolaşan sıvı, gece yattığınızda ayaklarınız kalp seviyesine geldiğinde oraya kayar. Daha sonra da oradan böbreklere işlenmek üzere gider. Buna yardımcı olmak için spor yapmak ve özel destek maddeleri kullanmak işe yarayabilir.

Bunun birazı yaşlanmanın bir parçasıdır Yaşımız ilerledikçe, vücudumuz bu sıvıları işlemek için daha az hormon üretir ve meshanemiz daha sık dolar. Ayrıca yaşlandıkça meshanenin tutabileceği idrar miktarı da azalır. Bu iki faktör arasında, 60 yaşını geçen kadınlarda gece en az bir kez tuvalet ihtiyacı görülür. Böyle olsa bile bu ip uçları ile bu ihtiyacınızı en aza indirebilirsiniz.