Yenidoğan Sünnet İzmir

Yenidoğan Sünnet İzmir

Yenidoğan sünneti erken yapıldığında, yenidoğan ve süt çocukluğu dönemine ait alt üriner sistem enfeksiyonları, sünnetsiz çocuklara göre 10 kat daha az görülme eğilimindedir. Yenidoğan dönemde ağrı eşiği oldukça yüksektir. Bebekler, genel anesteziye ihtiyaç duymadan, lokal anestezi kremi sayesinde ağrı hissetmeden sünnet olabilirler. Bu dönem ayrıca yara iyileşmesinin en hızlı olduğu dönemdir, böylece yenidoğanlar idrar enfeksiyonlarına karşı erken koruma altına alınmış olur. Sünnet işlemi için, çocuğun farkındalığının en az olduğu erken bebeklik dönemi tercih edilmelidir. İşlem mutlaka ameliyathane şartlarında, uzman bir üroloji hekimi tarafından gerçekleştirilmelidir.

ÇOCUK ÜROLOJİSİ
- Sünnet
- Yenidoğan Sünneti
- Fimozis
- Hipospadias Onarımı (TİPU, MAGBİ Meatoplasti, Meatopasty), Peygamber Sünneti
- Üretra Darlığı, PUV
- Vezikoüretral Reflü, STİNG, Enjeksiyon, UNC
- UP Darlık, Pyeloplasti

Bebeğin Canı Acır Mı?

İşlemden yarım saat önce penisin çevresine uyuşturucu etkili bir krem sürülür, ayrıca sünnet işlemi sırasında çok küçük bir iğne ile lokal anestetik madde yine penis çevresine enjekte edilir. Ağrı tamamen ortadan kalkana kadar beklenir ve sünnet işlemi gerçekleştirilir. Göbek iyileşmesi ile birlikte, bazen ondan bile daha hızlı bir iyileşme görülebilir.

Yenidoğan Sünnetinin Yararları Nelerdir?
- En büyük avantajı lokal anestezi ile yapılmasıdır. Olası anestezi problemleri yaşanmaz, hastanın aç kalmasına gerek kalmaz.
- Bebeklerde hızlı büyüme olduğu için sünnet iyileşmesi çok hızlı olur, yara çabuk iyileşir.
- Bebek psikolojik olarak sünnetten etkilenmez.
- Kanama riski çok azdır.
- Yenidoğan sünneti yapılan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları oldukça az görülür.
- Sünnet sonrasında ağrı kesici ihtiyacı çok az olur.
- Anne lohusa olduğu için vücudunda salgılanan hormonlar, proteinler ve kan savunma sistemi elemanları emzirme yoluyla bebeğe geçerek cerrahi yarada koruyucu etki sağlar.

Eğer daha fazla düzenleme veya farklı bir format isterseniz, lütfen belirtin!