Burun Estetiği İzmir

İzmirdeki en başarılı burun estetiği doktorları Karataş Hastanesi bünyesinde sizlere hizmet vermektedir. Görünüm birçok kişi için önemlidir. Her insan görüntüsünün güzel olmasını illa ki ister. Ama her zaman istediğimizi elde edemeyiz. Gelişen teknoloji yapılan araştırmalar ve buluşlar günümüzde bize birçok imkân sunmaktadır. Kişiler yüzlerinde beğenmedikleri yerlere müdahale edebiliyorlar. Burun estetiği bazen istek üzerine bazen de zorunlu durumlarda yapılıyor. Yakın çevrenizde bu konuyla ilgili illa ki duyum almışsınızdır. Burun estetiği operasyonları biraz zor olmakta ve her zaman istenilen neticeye ulaşamamaktadır. Burada doktorun rolü büyüktür. Burun estetiği en iyi doktor tarafından yapılmalıdır. Burun estetiğinde en iyi doktorlar bulunmalı ve aralarından seçim yapılmalıdır. Çünkü her doktor size istediğiniz sonucu sağlayamayabilir. Burun estetiği olmadan önce bu konuyu çok iyi şekilde araştırmalı ve ondan sonra karar vermelisiniz.

Dış görünümüne önem veren, yepyeni bir burunla yüz ifadesini yenilemek isteyenlerin tercih ettiği “Burun Estetiği” operasyonları gün geçtikçe sadece kadınlar için değil, erkekler için de başvurulacak bir yöntem olmaya başladı. Güzel görünmek isteyen kadın burun estetiği ameliyatına başvurmaktadır. Bu ameliyatla estetik bir burun yaratılmaktadır. Yapılan burun estetiğinin amacı, burun şekli, büyüklük ve genel görünümüyle yüze uyumlu hale getirmektir. Uygulanan burun estetiği ameliyatıyla burun yapısı uzatılabilir, kısaltılabilir, küçültülebilir ya da büyültülebilir. Burun delikleri küçültülebilir, kemer adı verilen burun üstündeki kemik yapı küçültülerek, burun yapısı daha oyuk bir hale getirilebilir, burun ucu sivriltilebilir ya da yuvarlak hale getirebilir. Kısaca burun estetiği ameliyatıyla burundaki kemikler ve kıkırdaklarla ilgili tüm değişimler yapılabilir. Erkeklerden ziyade kadınların %80’i dış görünüşüne önem verdikleri için estetiğe en çok kadınlar başvurmaktadır.

Burun Estetiği Nedir?

Burun yüzümüzün merkezinde bulunan bir organdır. Ve yüzümüzde en çok dikkat çeken yerlerden birisidir. Burunda meydana gelmiş olan şekil bozuklukları hem görünüm açısından hem de solunum yolu rahatsızlığı bakımından kötü sonuçlar doğurmaktadır. Tıp dilinde Rhinoplasti olarak adlandırılan burun estetiği şekillendirme bakımından en çok yaygın olan estetiklerdendir. Burun estetiği ücretleri ülkemizde çok uygun olduğundan yurt dışından burun ameliyatı için gelenler de bulunmaktadır. Burun estetiği ameliyatları ülkemizde sık yapılan ameliyatlar arasında olduğundan burun estetiği doktorları oldukça tecrübelidir.

Burun esteti ameliyatları kişilerin burunlarına yeni şekil vermek için uygulanmaktadır. Burun şeklini düzeltmek için yapılan operasyonlarda burun ucu kaldırılabilmektedir. Ya da burun ucu sivriltilebilir. Burun deliklerini küçültmek mümkündür. Burunda kamburluk varsa fazlalıklar alınabilir. Yamuk bir görünüm varsa düzeltilebilir. Görünümle ilgili olan ameliyatların dışında bir de iç kıkırdak ve kemik eğriliklerini düzeltmek için yapılan operasyonlar mevcut. Genelde bu kişilerin nefes alıp vermelerinde problem yaşadıkları görülür. Buna burun estetiği ile çözüm sağlanır.

Doğal burun estetiği herkesin istediği bir şeydir. Burun estetiği ameliyatlarında doğal görünüm çok büyük önem taşır. İyi olan bir burun estetiği ameliyatından sonra burun hem doğal görünmeli hem de işlemden geçtiği başkaları tarafından anlaşılmamalıdır. Ülkemizde kadınlar daha fazla burun estetiği yaptırmaktadır. Fakat erkeklerde burun estetiği yaptırma oranı da gün geçtikçe artmaktadır.

İyi Bir Estetik Ameliyat İçin Bilinmesi Gerekenler

Vücudumuza bazı oranlar vardır. Bu oranlar bizim dengede görünmemizi sağlar. Burnumuza bir müdahale yaptırmadan önce bu oranların en iyi burun estetiği doktoru tarafından incelenmesi gerekir. Burnunuz ne kadar uzun veya kısa olmalı? Alt kısımda burun-üst dudak mesafesinin, alt dudak çene ucu mesafesine oranı 1/3 olmalıdır. Yine altın oranlara göre alt dudak-çene ucu mesafesi bize burun sırtında olması gereken uzunluğu verir. Burnunuzun projeksiyonu neye göre belirlenmelidir? İdeal uzunluk saptandıktan sonra yine altın oranlara göre ideal projeksiyon bu uzunluğun 2/3’ü kadar olmalıdır. Burun sırtı nasıl ve ne kadar geniş olmalı? Burun ucunun karşıdan eşit açılardan yansıyan iki ışık kaynağı altında değerlendirilmesi burunda anatomik hatlarında gözle görülür hale gelmesine yardımcı olur. Burun sırtında kemik ve kıkırdakların dirsek yaptıkları noktalar ve burun ucunun en çıkıntılı kısmı ışığı yansıtarak burun sırtının estetik çizgilerini oluştururlar. Yeni estetik teknikleriyle bu çizgilerin silinmeden düzeltilmesi mümkün olmaktadır. Çizgilerin silinmesi ise önden bakışta burun ameliyat olmuş görüntüsünü oluşturan hatalardan biridir.

Burun ucunun kalkıklığı nasıl olmalıdır? Yandan bakışta burun sırtının düz veya çok hafif kavisli olduğu bir burunda burun ucunun çok hafif bir yükseklikle kendini belli etmesi güzel ve doğal bir görünüm sağlar. Burun ile üst dudak arasındaki açının bayanlarda 105, erkeklerde 90 derece olması, burun alt kısmı ile burun ucu arasındaki açının da 45 derece olması istenen durumdur. Bu oranların dikkate alınmaması ameliyat sonrasında doğal olmayan görüntüler ortaya çıkaracaktır. Burun ameliyatının bu oranları bilen en iyi burun estetiği doktoru tarafından yapılması önemlidir.

Burun Estetiği Kaç Yaşında Yapılır?

Burun estetiği ameliyatının yapılabilmesi için kişilerin gelişim çağını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Burun gelişimini tamamladıktan sonra estetik yapılabilir. 18 yaşından itibaren kişilerin burun ameliyatı olmalarında sakınca yoktur. Burun estetiğinin yapılacağı kişilerde fiziksel olgunluğun yanında bir de psikolojik olgunlukta aranır. Kişilik olarak daha gelişimini tamamlamamış ve oturtmamış kişilerin estetik olmaları pek uygun değildir. Hayran olduğu kişiye benzemek için onun gibi burun yaptırmak isteyebilir bu kişiler. Ve sonuçları istedikleri gibi olmadığında hayal kırıklığı yaşarlar. Her burun her yüz modeline uygun değildir. Seçim yaparken çok hayalci olmamak ve kendi yüzümüzün şekline uygun olarak bir model seçmek gerekir. Burun estetiği olmak isteyen kişilerin hem fiziki olarak hem de psikolojik olarak olgun olmaları gerekir. Burun estetiği yaşı çok küçük olan kişilerde uygulanmamalıdır.

Size Yakışacak Burun Şeklini Nasıl Seçmelisiniz?

Kişiye yakışacak burun seçerken dikkat edilmesi gereken ilk faktör kişinin cinsiyetidir. Erkeğe erkek, bayana bayan burun yapmak gerekmektedir. Erkek burnunun genellikle dümdüz bir sırtı vardır ve dudak ile yaptığı açı 90 derecedir. Erkek burnunun daha maskülen bir görünümü vardır. Bayan burnunda biraz daha farklı seçenekler bulunmaktadır. Bayanlarda daha kavisli bir burun sırtı ve kalkıklığı 95-100 derece olan bir burun vardır. Burada önemli olan hastanın hekimiyle iyi bir diyalog kurması veya hekimin hastayla hastanın ne istediğini anlayabileceği yeterli zamanının olmasıdır. En iyi burun estetiği doktorları hastalarıyla gerekli iletişimi kurarak hareket eder. Kişiye uygun olan burun seçimi sırasında önemli olan faktörlerden biri de hasta beklentisidir. Tabii ki doktor burunu daha iyi bir şekilde yapacaktır, ama hastanın bunun ne kadar olmasını bilmesi gerekmektedir. Hastanın beklentisi mutlaka gelişme olmalıdır. Mükemmeli isteyen hasta sadece burun estetiğinde değil tüm estetik cerrahilerinde mutsuz olacaktır. Bu yüzden hastalar mükemmeli değil daha çok gelişmeyi istemelidir. Hastaların tam olarak burnunun kendi özelliklerini anlaması, bu ameliyatta kendi ile ilgili özel zorluklar varsa bunları anlaması önemlidir. En iyi burun estetiği doktorları hastalara burunlarıyla ilgili yapılabilecek müdahaleleri ayrıntılarıyla ve simülasyonla anlatır.

Burun Eğriliği Nedir?

Burun septumunun eğriliğinin düzeltilmesi nefes almanızı kolaylaştırır. Rahat nefes almak uykunuzdan spor yapmanıza, günlük performansınızdan ağız ve akciğer sağlığınıza kadar pek çok alanda mutlaka ihtiyaç duyulan bir konudur. Ama toplumun yaklaşık üçte birinde nefes alma problemleri görülür. Bu duruma burun estetiği yapılarak çözüm getirilebilmektedir.